Bij zoutwater-batterij.nl staan we altijd klaar om te experimenteren en onze kennis te delen. Onlangs hebben we een leuke en leerzame sessie gehad waarin we de basis ingrediënten voor het maken van een zoutwaterbatterijcel hebben verkend. Hier is een kijkje in ons experiment:
Ingrediënten:
- 100 ml water
- 4 theelepels zout
- Carbon vilt
- 2 grafiet platen
- Nafion membraan
Stap 1: De Zoute Oplossing
We begonnen met het eenvoudigste deel: het maken van een zoutoplossing. We mengden 4 theelepels zout in 100 ml water. Het roeren zorgde voor een uniforme oplossing, de basis van onze zoutwaterbatterij.
Stap 2: Het Carbon Vilt en de Grafiet Platen
Het carbon vilt en de grafiet platen speelden een cruciale rol in onze batterijcel. We plaatsten het carbon vilt tussen de twee grafiet platen, wat helpt bij de stroomgeleiding en dient als elektroden in de batterij.
Stap 3: Het Nafion Membraan
Het Nafion membraan is misschien wel het meest fascinerende onderdeel. Dit membraan zorgt ervoor dat ionen kunnen bewegen tussen de elektroden, terwijl het voorkomt dat de elektrische stroom direct door het water en het zout gaat. Dit is essentieel voor het goed functioneren van de batterij.



Het Resultaat:
Na het samenstellen van deze onderdelen hadden we onze eigen eenvoudige zoutwaterbatterij cell!
Nadat we een stroombron hadden aangesloten, lukte het om een voltage te meten over de batterijpolen, waarmee is aangetoond dat we daadwerkelijk een minimale hoeveelheid energie hebben kunnen opslaan.
Reactie plaatsen
Reacties
Interessant blog, dit ga ik zeker volgen!
Gaaf! Mooi initiatief en zeer waardevol voor de markt! Ik blijf het volgen gezien het feit ik dit in de toekomst wel wil proberen. Betaalbaar en betrouwbaar!
Ik ben erg geïnteresseerd, zou graag mijn overschot opslaan op een duurzame manier.
Heel interessant!
Dat lijkt me een hele goede oplossing zeg! Zou mij zijn als dit op grotere schaal beschikbaar zou komen. #duurzaam
Kijk, dat is gaaf! Ik hoop dat jullie een mooie oplossing kunnen creëren voor het opslaan van onze extra opbrengsten van de zonnepanelen, ben heel benieuwd!